New haircut and new jeans


Byxor från Cubus: 499 kr


Kortklippt som vanligt ;) Frisörsalongen heter Barbie and ken XD men det va as nice där :)

Hösten är här!























Tog dom här bilderna tog jag när jag gick hem i dag från stan.


På vägen till....



















Foto och redigering: Sandra Hamberg


En höstkväll
































Kallköket


Martin fixar mina och Sofias cupcakes :D




Sofia fixar cuppisarna ;)






Sötaste cupcaken ever! ♥


Brödet som ingen ville äta :(


Brödet vår lärare gjorde.


Snodde dom här med mig hem :D


Stökigt!!


Sofia som skyddar sina två cupcakes XD


Svein och Martin


Svein och Martin som gömmer sig


Rödluvan

Nu har ni fått sett lite hur det ser ut i kallköket :)

Planer på förnyelse...

Sitter i mitt lite halvt ostädat rum och funderar på att göra om i rummet. Har redan bestämt att jag ska ta ner hyllan ovanför min säng för den skapar alltid problem med vad man ska ha på hyllan. Och där ska då min FINA paris tavlan hänga som nu hänger på väggen berdvid. Men när jag då tog ner tavlan såg jag att det var massor av fula borrmärken från min spegel som hängt där tidigare :( F*n tänkte jag. Men hur skulle då va att måla om? Hade faktist planer i våras att jag skulle tapetsera mitt rum nu till hösten, men den tapeten jag vill ha är så mörk, vill inte ha så mörk rum... Men man kan ju alltid måla :). Men vad för färg då? Inte ljus turkos, är lite trött på det, inte rosa XD det blir fööööör prinsessigt ;) men jag har alltid tyckt om färgen lila, eller alltså ljuslila då. Där fick jag svaret! :D Lila ska mitt rum bli :). Så nu till hösten blr det ny färg och lite ny inredning på väggarna.
På väggen där paristavlan hängde kommer det hänga favoritbilder som jag tagit! :D
Usch, nu börjar man längta till studiebidraget så man kan köpa ramar till bilderna! och så längtar man till den nya färgen finns på väggarna :D.
Men nu ska jag till tvättstugan med mamma och sen kväll blir det mys.
Ha det gött ♥♥


Min absoluta favorit bild på min kusin som garanterat kommer sitta uppe på min vägg :)















Lite smakprov på va som kommer sitta uppe på väggen :)

Min Kusin Dag











































Fotograf: Jag
Modell:
Min kusin Dag ♥
Kamera:
Canon 1000D
Objektiv:
18-55 mm och 70-300 mm

Nature ♣

































Fotograf: Jag
Kamera:
Canon 1000D
Objektiv:
18-55 mm och 70-300 mm

Vet ni vad det bästa med bakning är?

Man får äta det som blir över i skålen :D det har jag nu gjort :).
Har precis blivit klar med min vit chokladmousse :) ska ha den i morrn kväll när min farbror och kusin kommer till oss :). Så det ska va lite festligt ;). Eftersom jag då lärt mig göra vit chokladmousse tyckte mamma och pappa att det va perfekt att ha på freda så jag fick visa vad ja går för, typ, haha nej då ;). Dom vet att jag äger! muhahhaha!
Men nu hoppar jag över till ämnet skola, om det är okej :)
Skoldagen i dag kan beskrivas som ROLIG!, skratt så tårarna rann och flumm. Typ så. Hela matsalen hörde väl oss skratta tror jag. Haha fan vilka underbara minnen man kommer ha från den här klassen asså :D har redan börjat älska den! Det här kommer låta lite konstigt men jag längtar faktist till att gå till skolan, det är inte ofta man gjorde det på KS. Så det var en lättnad :).
Nej vet ni vad? Nu ska jag plocka undan alla redskapen från bakningen och sticka ut och fota tror jag :) sen i kväll blire fotboll med pappa, bror, pappas jobbarkompisar och ngr andra kompisar :)
Slänger in bilderna på det jag fotade sen!
Ha det gött ♥♥


Kan dock inte säga att jag inte saknar kunskaps tiderna <3 många raster spenderades vid hamnen och nu i slutet i nian med jordgubbar och Äcklig glass! hahah <3


Jordgubbar och äcklig glass! :D <3


Sista veckorna på Kunskap <3


Tror det här va när det bara va några få dagar kvar i skolan tills vår sjuka klass splittrades <3 R.I.P Klass 9:D


Ska inte glömma bästa Spexet i västerås!


9:D bästa klassen <3

Liv om du ser det här börja inte grina, ok? ;)


14/9 2010

Halloj :D hoppas det är bra med er :) det är prima med mig, lite trött bara efter dagen i köket! :D men det va sååå kul så det va det värt. Sen är ja tött i fötterna oxå :( skorna man har i köket är inte dom skönaste, skulle hällre ha typ sneakers! Men men det får gå endå, nu är det bara en tisdag kvar i kallköket sen går vi vidare med datakunskap, eller ja... min grupp som består av 10 pers vilket är halva klassen. (Halva klassen har data kunskap i tre veckor, och sen kommer även vår grupp ha datakunskap i tre veckor). Men tillbaka till ämnet kallkök. Vad gör man i ett kallkök då?? jo det är där som man gör förrätt, efterrätt och även lite bakning. I dag så var jag, Sofia och Torbjörn på stationen efterrätt för vi hade förrätt förra gången. Och nästa ggn kommer vi ha bakning. De övriga 7 personerna var alltingen på förrätter eller bakning.
Så enkelt va det ;)

Men nu ska jag göra mig i ordning inför gymmet! det kan verkligen behövas efter att man ätit. Glömde skriva att det man gör i kallköket, alltså maten ställer man sen fram så får alla plocka det dom vill äta, så det kan bli lite väääl mke efterätter och bakverk man tar XD hehe. Men vad fan när man sliti i ett kök i typ tre timmar och är hungrig så vill man ha maaaat och även efterätt ;)
Ha det gött ♥♥


Vit Chokladmousse var en efterrätt jag och Sofia gjorde i dag
(Dock inte den på bilden! den är dagen från google)



Dag 1 avklarat

Då är jag hemma från jobbet :) tkr det gick bra, många roliga gummor där ;) För er som inte visste det så har jag precis fått jobb på ett ålderdomshem där jag ska typ laga mat, gå ut och gå med tanterna och gubbarna och umgås med dom. Tkr det va lyckat iallafall. Vet dock inte när jag ska jobba nästa gång men det blir väl nästa helg tror jag :)
Nää nu tänkte jag slänga i lite bilder jag tog påväg till jobbet.















Fotograf: Jag
Kamera:
Canon 1000D
Objektiv:
70-300mm

A brand new day



































Fotograf: Jag
Kamera:
Canon 1000D
Objektiv:
70-300 mm

Klicka HÄR om du vill se min utrustning :)

Happy face

Åhå va rolig dag i skolan :D tordde inte man kunde ha så kul XD orkar inte förklara men det innehåller vatten m mjölk, morötter, banan, ris och kebab XD i ett och samma glas! haha fy faaaan så det såg ut. Bröt mot skolans regel pgr av det där glaset XD spang ut utan att plocka undan efter mig XD hahaha! flum stod oxå på dagens meny XD på engelskan. hehe den här dagen är en lång historia så den kanske ni kommer få veta ngn annan gång, nu måste jag städa och fixa mig inför kvällens filkväll med Natta och Elin! :D ♥ Vi hörs ngn gång ;)







Lite bilder fån tidigare filmkvällar vi haft tsm ♥

Gör om...

Sitter och gör massa collage i picasa så jag kan piffa upp bloggen lite. Sen har jag ju bytt Header :) vad tycker ni? Jag säger brist på ideér ''/ fan ja får perioder då jag inte kan göra nå snygga collage alls sen helt plötsligt får jag ryck och gör as många collage :S ja jag är konstig ;). Nej nu ska jag fortsätta sen vid 20.00 bli det Idol :D.

P.S ni får gissa vad det är jag gör med bloggen :) säger inget ;)


Hahaha! nu får man minnen :D
Den här bilden togs dan innan jag stack till island det här året alltså den 10:e juni.

HR10A

Bästa klassen :D ville bara säga det ;) har mke skoj tsm :).

Men jaha nu har jag gjort det igen... inte skrivit på ett år känns det som ''/ inte bra Sandra! Måste förbättra detta. Men man får ju lite bloggtorka då och då ;). Vad har jag gjort dom senaste dagarna då?
Låt mig tänka... Jag har vart iväg och spelat fotboll med några kompisar, och ska göra det varje vecka nu :) bara för skojsskull. Har hunnit bli ännu mer förkyld så jag inte klarade gå till skolan igår -.- tråkigt som fan att ligga i sängen hela dan! sen att somna på kvällen är ju inte det lättaste heller eftersom man vaknat kl 12, nej kan inte säga att förkylning är min favorit grej ;). Jaja vad har jag gjort mer då? ja gått till skolan såklart, eller ja i da iallafall. SEN! har jag nog inte berättat att vår grupp fick gå in i köket för första ggn i tisdags och laga mat för första ggn på denna skola :D Helt underbart måste jag säga, så nöjd med att ja valde HR-programmet! Hade ju dock ingen direkt tidspress på oss så det gick långsamt men vad fan det va första ggn :). Först fick vi som hade stationen förrätt lära oss göra majonäs eftersom det är grunden till många såser sen fick vi välja en förrätt vi skulle göra, jag gjorde ceasarsallad och den gick åt :D blev väldigt glad att många gillade den. Juste vi fick ju såklart göra mat så det räckte till alla i gruppen sen fick man gå och ta det man vill, så vi som gjorde förrätter fick oxå ta efterrätter och bakverk :) Allt blev as gott :) eller det som jag åt iallafall. Jaja ska försöka avrunda detta inlägg nu :) Jag får önska er alla en fortsatt bra dag :) Hörs senare :) nu ska jag jobba lite på en nu header till bloggen :) Ha det gött.


Bild från i somras på Island ♥


Rävnäs

UUUUh va trött jag! har vart hela dan med tranellska i rävnäs som ligger typ en halvtimma från västerås. Det är inte mitt drömställde direkt -.- kom hem med ännu mera förkylning och as ont i ryggen. Usch inge kul!. Ända sen ja kommit hem har ja haft en varm vetekudde på min rygg och kollat på tv samtidigt som ja hostat ihjäl mig. Aja jag orkar inte skriva med, ha det gött. Ska krya på mig nu och va pigg till första dan i köket imorrn! (fett nevös bdw)


Åh ja vill ha vinter nu! skippa mörka och regninga hösten för att få jul och mys med förhoppningsvis snö, fast inte lika länge som förra/dethär året!

En skön lördag

Tar en slappdag i da. orkar inte riktigt gö ngt speciellt. Hart vart på stan typ varje dag den här veckan så har absolut ingen lust att gå på stan, plus att jag är pank men får snart pengar av natta och elin, hoppas jag, hehe. Jaja, vad ska jag göra hemma då? mamma och pappa sticker ut i stugan, så jag blir typ ensam, min bror kommer va hemma med sin kompis Alex :) Funderar på att göra en ny design på bloggen och bara slappa :). Hoppas ni få en bra dag! hörs senare.


Söt blid på mina kusiners farmor och farfars hundar, eller ja tre av deras tusen hundrar dom har :)

Fredag 3/9

För det första vill jag säga GRATTIS till en av mina bästa vänner, Liv <3 har känt henne ett tag nu och hon har blivit en nära vän så grattis på födelsedagen liv <3
Sen vill jag bara berätta att skolan flyter på, hade en väldigt rolig dag i skolan i dag måste jag säga :) sitter just nu och pluggar. har fått mina fösta läxor på flera år :S känns konstigt men endå  mysigt på ngt sett :)
Skriver senare, eller i morrn får se :)


Engelska läxa (skiva brev)
Näringslära läxa (10 sidor)
Livsmedel läxa om hygien (typ tre sidor tror jag)

Min kamerautrustning


Min kamera heter Canon EOS 1000D. En jätte bra nybörjar kamera. Lätt att förstå och inte så tung. Jag köpte min kamera den 8:e januari 2010 för mina pengar jag fått när jag fyllde år och under julen. Än så länge är jag jätte nöjd med den och har inga tankar på att byta ut den :)



1) När jag köpte kameran fick man med detta objektiv och det dög ett tag, men efter ett tag så blev det ganska tåkigt att inte kunna zooma. Det var och är jätte bra när man vill tex fota blommor och man står nära motivet.
2) Sommaren 2010 bestämde jag mig då för att köpa ett till objektiv som man kunde zooma med. Och då fick det bli 70-300 mm objektivet som jag är jätte nöjd med. Jätte bra när man ska fota natur.





Min kameraväska.
Den köpte jag i et kit. Man fick med väska, handbok, minneskort på 8 GB och en minneskortläsare. Än så länge har den varit bra, men det börjar bli trångt ;). Sattsar på att köpa ny väska till julen 2010 som är större och förhoppningsvist lite mer avlång.


Dom här två sakerna fick jag i julklapp 2010.
Kamera avtryckaren fick jag av min morbror, det är jätte bra att ha när man ska ta självporträtt, familjefoto eller något annat.
Stativet fick jag av min mamma och pappa. Det går att förlänga den och ha den som den är nu. Stativet är uperlätt och perfekt att ta med sig ut i naturen


Det här lilla stativet fick jag av min morbro när jag fyllde år. Det är bra att ha när man ska ta kort på ojämna nivåer. Eftersom det är så litet och lätt med det bra att ha med sig på resor mfl.


Denhär boken fick jag av min moster, jói och mina kusiner på Island i julklapp 2010. Det är en bok på engelska med många fina bilder och superbra tips.


En ny blixt till min kamera, köpt på NetOnNet och kostade 1.590 kr, köpte blixten för pengar jag fått i julklapp och för mitt studiebidrag.
Den går att vinkla både upp, åt sidan och ha den rakt fram. Med hjälp av vinkel möjligheterna kan man få mycket snygga och coola bilder.

Shoo

Sitter och kollar på morden i midsomer :) Älskar det :D. Men jaha, ska ja sammanfatta dagen lite innan jag går och lägger mig :) Oj nu dör en i midsomer! :o. Iallafall dagen började i skolan kl 8.00, usch och fy för den tiden! men jaja vad ska man göra åt saken. Iallafall så var det idrott, fast vi gick bara omkring och kollade in hallarna och gymmet m.m. Efter det hade vi livsmedelskunskap tror ja det heter XD va helt okej, lärarn värkar va bra ifall :) efter det va det dax för svenska, hade ngt dyslexi test. Kl tolv så va det äntligen lunch, tyvärr vart det en lite besvikelse :( vi fick mat av 3:orna. Det vart kyckling med potatis och bearnaisesås. Kyckligen va besvikelsen :( den va sa salt, snacka om att ha vält ett saltkar i pannan XD. Sen fick vi efterrätt som va pannacotta, Choklad pannacotta :) lite för mke choklad, den vart lite besk men helt okej :). Sen hade vi matte, vi gick igenom målen och lite annat. Lärarn verkar as bra, lite pratglad bara men annars verkar han jätte bra :) Sen fick vi sluta tjugo i två :) och då va ja död XD men ja lyckades hålla mig uppe! *stolt*. Men nus ka jag fortsätta kolla :) ha det nice :)


(källa: google)
Längtar tills vi får våra mackbook datorer! fan det är typ en månad kvar :@ alla har jue redan fått, vrf kan inte vi få nu??
Hoppas det bli macbook ifall :S tror det, isåfall blir det nog nice med 13,3 tum, lite och smidig :)